zaštitne navlake blog
Blog

Zaštitite svoj vrtni namještaj! 5 razloga za korištenje zaštitne navlake!

Možda zvuči primamljivo ostaviti svoj vrtni namještaj vani preko zime, ali trebali biste odvojiti 5 minuta tijekom jesenskih mjeseci da na njih stavite kvalitetne zaštitne navlake kako biste ih zaštitili od ekstremnih vremenskih uvjeta.

Naravno, budući da govorimo o vanjskom namještaju, vjerojatno mislite: “Ali oni su izrađeni od posebnih materijala koji su otporni na vremenske uvjete, zašto bih ih prekrivao?” Odgovor je vrlo jednostavan: kakav god vrtni namještaj izradili od suvremenih materijala, možete mu produžiti vijek trajanja ako se o njemu brinete.

U ovom blogu ćemo govoriti o tome zašto je dobro koristiti zaštitne navlake za vrtni namještaj i kako ih staviti na namještaj.

Zaštitna navlaka za stol

5 razloga za postavljanje zaštitne navlake na vrtni namještaj:

  1. Zaštitne navlake (zaštitne cerade) su dugoročna, čak desetljećima duga investicija, jer ih zahvaljujući kvalitetnim materijalima možete ponovno koristiti godinama tijekom hladnih mjeseci.
  2. Kvalitetne zaštitne cerade pomažu da vaš vrtni namještaj ostane bez plijesni, jer one dopuštaju slobodan protok zraka.
  3. Pomoću cerade možete zaštititi svoj vrtni namještaj također od habanja i ogrebotina.
  4. Zaštitna cerada štiti vaš vrtni namještaj od jakih UV zraka, mraza, kiše, susnježice i snijega.
  5. U proljeće ne morate strugati ptičji izmet s namještaja, već samo ceradu nakon malo namakanja bacite u perilicu i pustite ju da obavi prljavi posao.

Kako odabrati zaštitnu navlaku za vrtni namještaj?

Naravno, zaštitne navlake za stolice, sofe, stolove ili suncobrane morate kupiti zasebno, jer svaki komad vrtnog namještaja ima drugačiju veličinu i oblik. U našoj online trgovini pronaći ćete mnoge vrste zaštitnih navlaka za vrtni namještaj, tako da ćete sigurno moći odabrati modele koji odgovaraju vašim vrtnim garniturama.

Srećom, za postavljanje cerade potreban je samo minimalan osjećaj za geometriju. Dakle, sve što trebate učiniti je raspakirati ceradu i raširiti je da vidite kako izgleda. Zatim ju jednostavno postavite na namještaj i dolje zavežete, zategnete ili pričvrstite da ju vjetar ne može odnijeti (ako vrtni namještaj ne spremate u zatvoreni prostor, već ga ostavite vani u vrtu za vrijeme jeseni i zime).

Savjet #1:

Ako imate puno identičnih stolaca koji se mogu slagati zajedno, možda biste trebali kupiti jednu veliku zaštitnu navlaku i prekriti ih sve skupa:

  • Na taj će način vrtne stolice koje nisu u uporabi zauzimati manje prostora za odlaganje.
  • Ovo rješenje je isplativije, jer ne morate kupiti zasebnu presvlaku za svaku stolicu.
  • Također je važno napomenuti da ovim trikom možete uštedjeti i vrijeme jer je lakše pokriti 5 stolica s ceradom nego pokriti 5 stolica zasebno s 5 cerada.

Zaštitna navlaka za stolice

Savjet #2:

Ne zaboravite odabrati zaštitnu navlaku za svoje vrtne svjetiljke, radijatore ili suncobrane, jer biste i njih trebali zaštititi od zimskog vremena!

Zaštitne navlake za suncobran

Zaštitna navlaka je dugoročna investicija

Navlake za vrtni namještaj trebali biste zamisliti kao dugoročnu investiciju. Morate ih kupiti samo jednom, a one vam pomažu da godinama održavate svoje vrtne garniture, grijalice, suncobrane i ležaljke u izvornom, novom stanju.

Pogledajte cjelokupnu ponudu Globero zaštitnih navlaka! Dostava svih proizvoda je besplatna, a traje najviše 7 dana. Posjetite i našu Facebook i Instagram stranicu.

Related Posts