vanjska rasvjeta blog naslovna
Blog

Ekskluzivna vanjska rasvjeta za dvorište i terasu

Vanjska rasvjeta najbitnija je stavka za postizanje ugodne atmosfere u dvorištu ili na terasi u dugim toplim ljetnim noćima. Za lijepog vremena ništa nije ugodnije od jela, ispijanja kave i razgovora u dvorištu ili na terasi. Isto možemo činiti i noću, ali u ovom slučaju treba obratiti pozornost na nekoliko stvari, na primjer, osigurati dovoljno osvjetljenja. S jedne strane, stvoriti dobre svjetlosne uvjete, a s druge strane, poboljšati večernje raspoloženje ugodnom vanjskom rasvjetom. U našoj ponudi možete birati između vanjske rasvjete različitog dizajna, veličine, stila, boje i oblika.

Vanjska rasvjeta za ugodnu atmosgeru GLOBERO

Napravili smo ovaj članak kako bismo vam dali do znanja na što treba obratiti pozornost pri kupnji vanjske rasvjete. Između ostalog, govorit ćemo o tome zašto je kvaliteta toliko važna i na što još treba obratiti pozornost kada tražite savršenu vanjsku rasvjetu.

Kvaliteta je ključna stavka

O kakvom god vanjskom namještaju ili dodatku se radilo, vrlo je važno da bude kvalitetno izrađen. Uostalom, njegova je kupnja uvijek dugoročna, što znači da ga želimo koristiti duže od samo nekoliko tjedana ili mjeseci. U slučaju vanjske rasvjete nema nikakve razlike.

Svjetiljke u našem webshopu bez iznimke su izrađene od kvalitetnih materijala, uglavnom od umjetnog ratana i aluminija. Zahvaljujući tome, vremenski utjecaji ih ne mogu oštetiti. Vrlo su otporne na jaku sunčevu svjetlost, UV zračenje pa čak i na kišu. Kvaliteta jamči trajnost i savršen izgled u svakom pogledu. Izdaleka možda nećemo primijetiti sitnice koje pridonose estetici vanjske svjetiljke. Izbliza pak uočavamo te sitne, ali sve važnije detalje poput površine materijala ili načina izrade.

Vanjska rasvjeta za ugodan boravak na otvorenom

Iako je primarna funkcija vanjske rasvjete osvijetliti mjesta na kojima želimo uživati, pritom ne smijemo zaboraviti i važnost izgleda lampi koje odaberemo. Uostalom, večeri provedene vani puno su ugodnije ako smo okruženi sofisticiranim okolišem, a predmeti oko nas osvajaju našu maštu. Kada tražite svjetiljke savršene u svim pogledima, obratite pozornost i na njihov izgled. Stil, materijal, oblik i boja također su od velike važnosti, a naravno da je bitno i da svojim ukupnim učinkom pružaju ugodan osjećaj.

Što se tiče svjetiljki, razlikuju se ne samo po veličini i drugim parametrima, već i po izgledu. Svaki ima svoj jedinstveni stil koji mu daje poseban karakter. Za sve svjetiljke iz naše ponude vrijedi da su prirodno elegantne i neće proći nezamijećeno gdje god ih stavili.

Vanjska rasvjeta GLOBERO

Dimenzije su također bitne

Naravno, nije svejedno gdje točno želite koristiti svjetiljku. Vanjska rasvjeta može vrlo lijepo začiniti izgled vašeg vrta, dvorišta, ali i terase, balkona i verande. Vrijedi ju staviti tamo gdje provodimo puno vremena, na primjer, u neposrednoj blizini vrtnog namještaja, pored ležaljke ili vanjske garniture za blagovanje. U tom slučaju ove komade namještaja možemo koristiti ne samo tijekom dana, već i navečer kada, primjerice, izađemo razgovarati s prijateljima ili uživati uz roštilj. Također nema zapreke prilikom organiziranja zabave na otvorenom u vrtu ili dvorištu, vanjska rasvjeta je također od velike usluge u takvim slučajevima.

Vanjska rasvjeta Maroko

Naravno, svjetla možemo postaviti i na mjestima gdje često prolazimo kako bismo poboljšali vidljivost, recimo na prilazu ili u blizini stepenica. Ako znamo gdje ćemo ih koristiti i koja će biti njihova funkcija, možemo prema tome odrediti njihovu veličinu. Postoje male, srednje i velike lampe. Možemo ih čak i kombinirati jednu s drugom u slučaju da želimo stvoriti posebnu stilsku atmosferu.

Treba obratiti pozornost na vrstu izvora svjetlosti

Uz sve stilske detalje ne treba zanemariti ni vrstu izvora svjetlosti. To uvelike određuje koliko će rad svjetiljki biti isplativ. Ako vam nije bitno koliko energije troše, onda odaberite rasvjetu s LED lampom. Takve žarulje imaju mnogo dulji životni vijek od tradicionalnih verzija, što znači da morate puno rjeđe kupovati nove. Objašnjenje za to je da mogu dati isti intenzitet svjetlosti s mnogo manje utrošene energije.

Još jedna ogromna prednost je da se intenzitet svjetline LED vanjskih svjetala može promijeniti u bilo kojem trenutku. Dakle, možete smanjiti ili pojačati intenzitet svjetline ovisno o situaciji u kojoj se nalazite i atmosferi koju želite stvoriti. Ako u međuvremenu treba zamijeniti žarulju, njena svjetlina počinje opadati, pa znate da je vrijeme za kupnju nove. Ne može vam se dogoditi da LED žarulja pregori u sekundi kao tradicionalne žarulje, pa ostanete u mraku.

Nadamo se da nakon ovoga više nećete imati pitanja o tome što trebate imati na umu ako želite pronaći idealnu vanjsku rasvjetu. Budući da vam je na raspolaganju raznovrstan asortiman, lako ćete pronaći verziju koju smatrate prikladnom u svakom detalju.

Pogledajte cjelokupnu ponudu Globero vanjske rasvjete! Dostava svih proizvoda je besplatna. Posjetite i našu Facebook i Instagram stranicu.

Related Posts