vrtne garniture blog naslovna
Blog

Trendovi namještaja u 2022. – vrtne garniture sa stilom

Svijet se mijenja tolikom brzom brzinom da ga više nije lako pratiti, što očito vrijedi i za trendove vrtnog namještaja. Različite mode i stilovi izmjenjuju se bez prestanka, što se odražava i na vrtne garniture među kojima postoji mnogo različitih stilova.

Koliko na svijetu ima kontinenata, zemalja, nacija i regija, toliko ima i  različitih stilova, očekivanja i zahtjeva. U visokim planinskim predjelima najčešće ima kamena i drva u izobilju. Oni se tamo koriste kao glavne sirovine za izradu namještaja, te dominiraju svojim uzorcima, bojama i strukturom. Nizine i urbana područja postaju složeno područje, gdje se spajaju stilovi modernog i starog vijeka i pokreću novi trendovi. Stanje u društvu, razni događaji koji ostavljaju dubok pečat mogu dodatno intenzivirati razvoj trendova vrtnog namještaja. Potrudili smo se predvidjeti i odabrati vrtne garniture koje će svojim stilom dominirati u 2022. godini!

Trendovi izrade vrtnog namještaja tijekom vremena (prije i sada)

Prije nego počnemo tražiti trendove vrtnog namještaja 2022., vrijedi malo pobliže pogledati koji su točno bili glavni trendovi u stara vremena. Prije mnogo desetljeća, kada su čak i proizvodne tehnologije bile nazadnije, naglasak je uglavnom bio na jednostavnosti. Često je većina obitelji sama izrađivala namještaj, jer su si rijetki mogli priuštiti kupnju. S vremenom, kako se gospodarska situacija promijenila i počeo urbani život, trendovi namještaja dobili su novu liniju. Ti su proizvodi već sastavljeni u velikim industrijskim jedinicama, obično u obliku šablona. Kako su se mijenjali zahtjevi, mijenjali su se i različiti oblici, uzorci, nijanse. Početne sirovine od punog drveta zamijenjene su prešanim vlaknima.

Najnoviji trendovi namještaja često su rješenja koja se mogu sastaviti i ručno, iako proizvođači osiguravaju sve potrebne komponente. Međutim, prošlost se ne može zaboraviti. Potreba za kvalitetom i pouzdanošću ponovno dolazi do izražaja.

Izdržljive vrtne garniture uvijek su u modi

U potrošačkom društvu uvriježeno je što brže moguće zamijeniti razne elemente opreme novijim i suvremenijim rješenjima. Međutim, nije tako lako pratiti trendove koji se često mijenjaju tijekom godina, zbog čega su visoka kvaliteta i trajnost sve važniji, posebno za proizvode koji se koriste na otvorenom. Većina vlasnika nerado zamjenjuje cijeli asortiman u kratkom vremenskom razdoblju, što također nije isplativo. Zato ponovno sve više važnosti dobivaju rješenja napravljena u duhu starih vremena, koja istinski služe generacijama.

U slučaju trendova unutarnjeg i vanjskog namještaja, 60-e, 70-e i 90-e se sve više vraćaju. Retro stil izaziva popriličnu nostalgiju, posebno u očima starijih osoba, ali privlači i mlade i sredovječne ljude. U isto vrijeme sve veću popularnost dobiva namještaj u čistom stilu koji kombinira puno drvo, olefin, memorijsku pjenu, tikovinu, uže i metal.

vrtne garnitue Barbados

Multifunkcionalan prostor i trendovi „pametnog“ namještaja

Epidemija virusa COVID-19 očito je ostavila traga u svakodnevnom životu u posljednje 2 godine, a donekle je donijela i promjenu trendova vrtnog namještaja. Dobro dođu i pametna rješenja u vrtu. Povoljno je da određeni komadi namještaja mogu služiti u nekoliko namjena. Puerto Rico premium vrtna garnitura je izvrstan je primjer za to. Ova premium vrtna garnitura prikladna je za udobno izležavanje i popodnevni odmor, ali može postati vanjski kauč za druženje i razgovor. Kutna vanjska garnitura Puerto Rico vrlo lako se pretvara u dva ležaja pogodna za pravo odmaranje. Multifunkcionalni prostori se lako mogu kreirati na otvorenom, gdje su podjednako važna ugodna druženja i individualno opuštanje.

vrtne garniture Puerto Rico

Usredotočite se na minimalizam

Vrtne garniture izrađuju se u raznim stilovima, no minimalizam je uvijek popularan. Neki ljudi naprave kompletan dnevni boravak u svom vrtu, dok se drugi koji imaju manje mjesta uglavnom odluče za nešto jednostavnije. Viseća stolica za ljuljanje smještena u hladu velikog stabla, ponekad dopunjena suncobranom, stvara savršen izgled. Ponekad je jednostavnost mnogo efektnija od stvaranja pretrpanog prostora.

Također je vrijedno obratiti pozornost na svijest o prirodi. To je jednako važno kada birate svoje vrtne garniture. Različiti proizvodi trebali bi se dobro uklopiti u prostor oko sebe. Raskošan svijet boja može biti koristan u smislu istaknutosti, ali u svom jedinstvu može imati vrlo  negativan učinak. Nekada se treba okrenuti suzdržanijim nijansama. Dakle, žuta, siva, svijetlozelena, krem ​​mogu pružiti izvrsne kombinacije jer se savršeno uklapaju s proljetnim i ljetnim, ali i jesenskim krajolicima.

Delhi vrtne garniture

Trajnost je bitna

U slučaju trendova vrtnog namještaja, održivost je odlučujući element koji se ne može zanemariti. Različiti proizvodi moraju biti sposobni izdržati često oštre vremenske uvjete. Bilo da se radi o vrhunskoj vrtnoj blagovaonici ili garnituri za kauč, imamo materijale koji se odlikuju izdržljivošću.

Pogledajte cjelokupnu ponudu Globero vanjskog namještaja! Dostava svih proizvoda je besplatna. Posjetite i našu Facebook i Instagram stranicu.

Related Posts