vrtni namještaj
Blog

Održavajte svoj vrtni namještaj i uživajte u njemu godinama!

Ovako ćete zaštititi svoj vrtni namještaj

Proljeće je stiglo. Razdoblje preporoda, kada sve više vremena provodimo u našem vrtu i na terasi. Počinjemo s uljepšavanjem okućnice, a izlazi i naš vrtni namještaj koji je zimi stajao spakiran. Međutim, jednako je važno brinuti se za vrtni namještaj kao i za namještaj u zatvorenom prostoru. Pravilna njega i održavanje su od najveće važnosti. Utjecaj vremenskih uvjeta i sunčeve svjetlosti te redovita uporaba čine njihovu pravilnu njegu ključnom.

Vrhunski vrtni namještaj Globero je vrlo otporan na vremenske uvjete, ali čak i vrhunski proizvodi također zahtijevaju njegu. Evo kako to učiniti!

Njega metalnih površina

U gotovo svim slučajevima metalne površine vrtnog namještaja dobivaju izdržljivi praškasti premaz, tako da njihovo čišćenje ne zahtijeva poseban napor. Za čišćenje metalnog namještaja premazanog prahom potrebna vam je samo mješavina tople vode i sapuna, nakon čega slijedi temeljito suho brisanje nakon čišćenja. Ako postoji oštećenje, tj. ogrebotina na premazu, vrijedi kupiti boju za popravke iste boje i kako bi se izbjeglo hrđanje, popraviti te nedostatke što je prije moguće.

vrtni namještaj od aluminija

Održavanje plastičnih površina

Plastični vrtni namještaj jednostavan je za čišćenje i održavanje, pa njegova njega zahtijeva najmanje energije. Dovoljno je njihovu površinu prebrisati sapunicom ili deterdžentom proizvedenim za tu svrhu i mekim ručnikom. Ako se na namještaj zalijepi tvrdokornija prljavština, može se ukloniti četkom. Preporučljivo je čistiti plastični namještaj svakih nekoliko dana kako bismo izbjegli promjenu boje uzrokovanu prljavštinom koja se zalijepila za površine.

vrtni namještaj Trinidad

Njega površina od umjetnog ratana

Globero namještaj od umjetnog ratana premium kategorije sve je popularniji u vrtovima i terasama, a njegova njega ne zahtijeva nikakav poseban napor. Umjetni ratan lako se čisti spužvom i blagom sapunicom. Ako postoji tvrdokorna prljavština koja se ne može ukloniti sapunicom, upotrijebite četku ili blago sredstvo za ribanje, ali pazite da ne slomite ili ogrebete plastična vlakna.

Naši kupci sa zadovoljstvom mogu izvijestiti da je Globero luksuzni namještaj od umjetnog ratana zaista izdržljiv, jednostavan za čišćenje i otporan na vremenske utjecaje. Također su dostupni u spektakularnim i doista jedinstvenim oblicima.

Njega drvenih površina

Najviše vremena moramo potrošiti na njegu drvenih površina, iako ni to ne zahtijeva preveliki utrošak energije. Vrlo je važno koristiti odgovarajuće kvalitetne, ciljane proizvode za njegu konkretnog drva, a to su zaštitna ulja pogodna za njegu kvalitetnih drvenih površina. Posebno treba istaknuti i sredstva za renoviranje drva, koja osim što izblijedjelim drvenim površinama daju novu boju, štite od insekata, gljivica, cijanoze i plijesni.

Možemo reći da njega i održavanje vrtnog namještaja može varirati ovisno o godišnjem dobu i materijalu namještaja, no redovito čišćenje i primjena materijala koji štite od vremenskih nepogoda osiguravaju duži vijek trajanja namještaja. Ako pazimo na održavanje našeg vrtnog namještaja, on će vam biti zahvalan na brizi, a mi možemo puno duže uživati ​​u njemu.

Pogledajte cjelokupnu ponudu Globero vanjskog namještaja! Dostava svih proizvoda je besplatna. Posjetite i našu Facebook i Instagram stranicu.

Related Posts