uređenje vrta
Blog

Uređenje vrta: najčešće pogreške i kako ih popraviti!

Vrt je dio našeg doma koje će, ako ga pažljivo osmislimo, biti mjesto u kojem ćemo uživati ​​u druženju. Ipak, uređenje vrta ne treba prepustiti slučaju jer na taj način nećemo dobiti krajnji rezultat kakav smo zamislili.

Mnogi ljudi čine pogreške u dekoriranju koje su pogubne za cjelokupni izgled i atmosferu vrta. Možda čak i ne mogu artikulirati što nije u redu, jednostavno osjećaju da im se ne sviđa biti u vrtu. Smatramo da je uređenje vrta tema o kojoj se ne može dovoljno govoriti, pa smo tome posvetili ovaj članak.

Pogledajmo koje su najveće greške u uređenju vrta koje morate izbjegavati ako vam je cilj postići skladan izgled vašeg vrta. Ovim vam nastojimo pomoći da znate na što trebate obratiti pozornost kada planirate opremanje, uređenje ili rasvjetu svog vanjskog prostora.

Ne birate adekvatan vrtni namještaj

Jedna od najvećih grešaka koju možete napraviti kada dizajnirate svoj vrt je da ga ne uredite pravim namještajem. Ovdje možete u startu pogriješiti ne samo u jednoj, nego u dvije stvari: jedna je da odabrani namještaj ne odgovara veličinom, a druga da se stilski ne slaže uz vaše uređenje vrta.

Što se tiče veličine vrtnog namještaja, najbolji način da izbjegnete pogreške je unaprijed točno izmjeriti površinu dijela vrta u koji želite smjestiti namještaj, te tome prilagoditi dimenzije vrtne garniture. Ako odaberete komade namještaja koji su preveliki, oni će u vašem prostoru stvarati efekt gužve. S druge strane, ako je namještaj premalen, imat ćete problem sa uporabljivosti, te će u vašem vrtu ostati puno praznog i nepopunjenog mjesta.

Uređenje vrta: vrtne garniture

Što se tiče stila kojeg odabirete za uređenje vrta, trebali biste unaprijed razmisliti o bojama, materijalima i oblicima koje želite vidjeti na namještaju. Vrijedi razmišljati o maksimalno 2-3 boje odjednom, a što se materijala tiče, vrijedi se odlučiti za onaj koji stilom odgovara vašem okolišu. Moguće je kombinirati i različite oblike. Nije na odmet unaprijed se odlučiti preferiramo li, primjerice, okrugli ili četvrtasti oblik, moderan ili klasičan stil.

Ne pridajete dovoljno pažnje rasporedu namještaja i dekoracija

Često se događa da su vrtni namještaj i dekoracije u osnovi u redu po svojoj veličini i stilu, ali nekako još uvijek ne osjećamo da je krajnji rezultat ujednačen i estetski prihvatljiv. U takvim slučajevima obično je problem što elementi nisu postavljeni na pravi način, što je ujedno i jedna od najvećih grešaka vezanih uz uređenje vrta.

Prije svega, provjerite ima li dovoljno prostora između namještaja. Puno ugodniji efekt stvara se ako su predmeti postavljeni jedan uz drugi malo prozračnije, ali nisu previše udaljeni jedan od drugog.

Ako se radi o vrtu veće površine, isplati se parcelu podijeliti ovisno o tome što u kojem dijelu želimo raditi. U skladu s tim moramo grupirati i namještaj i dekoracije. Na mjestu gdje se, primjerice, želimo opustiti ili čitati, stolica za ljuljanje, ležaljka ili viseća stolica savršen su izbor. Namještaj prikladan za društvena događanja, poput vrtnog blagovaonskog seta ili garniture za sjedenje, može biti malo dalje.

Uređenje vrta uz prikladnu vanjsku rasvjetu

Uređenje vrta ne odnosi se samo na održavanje travnjaka i postavljanje vrtnog namještaja. Želite li uživati u večernjim druženjima u svom veru, morate odabrati i pravu vrtnu rasvjetu. Rasvjeta je dio prostora jednako kao i namještaj ili drugi dodaci, stoga je vrlo važno da se uklopi u okoliš. Velika je greška ako to nemamo na umu i bez razmišljanja kupimo ono što nam se svidi na prvi pogled.

S jedne strane, od velike je važnosti da svjetiljke daju dovoljno svjetla, ali u isto vrijeme moraju biti odgovarajuće u pogledu boje, veličine i stila. Afrika vanjska vrhunska svjetiljka pruža prekrasan pogled i stvara ugodne svjetlosne uvjete gdje god se nalazila. Dostupna je i u S i L veličini koje se lijepo mogu međusobno kombinirati.

uređenje vrta - vrtna rasvjeta

Pazite da vrtni ukrasi odgovaraju jedni drugima

Kada je na redu estetsko opremanje i uređenje vrta, prostor obično ukrašavamo i manjim ukrasnim elementima. Uvijek treba unaprijed planirati što ćemo i u kojoj količini, inače možemo pokvariti sklad.

Ako želite igrati na sigurno, onda birajte umjetne biljke, jer njih ne morate održavati i možete ih rasporediti kako god želite. Zidna obloga od umjetnog bilja u kombinaciji s bijelim cvijećem, primjerice, vrlo je kreativno rješenje. A želite li i vrt ukrasiti živim biljkama, dobro će vam poslužiti i posuda za cvijeće opremljena sustavom za navodnjavanje.

Nadamo se da vam je naš članak pomogao da izbjegnete najveće pogreške u uređenju vrta! Treba obratiti pozornost ne samo na odabir pravog namještaja i pribora, već i na njihov raspored. Osim toga, također je vrijedno svjesno planirati mjesto i izgled rasvjete i vrtnih ukrasa. Naravno, sve to ne morate raditi sami, jer možete zatražiti i stručni savjet. Poanta je da krajnji rezultat bude nešto što vas ispunjava zadovoljstvom.

Pogledajte cjelokupnu ponudu Globero vanjskog namještaja! Dostava svih proizvoda je besplatna. Posjetite i našu Facebook i Instagram stranicu.

Related Posts