globero blog vrtni namjestaj vrtna garnitura vanjski namjestaj
Blog

Drvo, ratan ili metal: koji materijal je najbolji za vaš vrtni namještaj?

Ako želite odabrati adekvatan vrtni namještaj, jako je bitno znati što i zašto kupujete. Prva stvar koju se trebate pitati jest – koji materijal bi vama najviše odgovarao? Tri su najčešća materijala od kojih se radi vrtni namještaj: drvo, ratan i metal. Otkrijte sve pozitivne strane ovih materijala i pronađite pravu vrtnu garnituru za vas i vašu ljetnu terasu. 

Zašto birati vrtni namještaj od (poli)ratana?

Mnogim ljudima ratan je prva asocijacija na vrtni namještaj i druženja na jetnoj terasi. Ako i ne znate točno što je ratan, sigurno znate kako izgleda. Svi koji imaju iskustva s ratanom mogu vam potvrditi da se radi o materijalu osjetljivom na vlagu i sunčeve zrake, što često dovodi do pucanja i gubitka boje. 

Globero.hr zato koristi poliratan, ili kako ga mi volimo zvati – ratan 2.0. Poliratan zadržava sve pozitivne stvari ratana: rustikalan i upečatljiv izgled koji odgovara svakoj terasi, lakoću prenošenja i udobnost, no bez osjetljivosti na vlagu i UV zrake od sunca koje izblijede boju tijekom godina korištenja.

Vrtni namještaj od poliratana kojeg možete pronaći na Globero.hr može podnijeti temperature od -25C to +70C zahvaljujući visokokvalitetnom termoplastičnom materijalu. UV zrake također nisu briga, jer naš namještaj je SGS certificiran, što znači da je uspješno prošao testiranje od gotovo 3000 sati otpornosti na UV zrake.

Jedan od mnogih primjera izvrsnosti poliratana naša je vrtna garnitura Zanzibar. Možete ju sastaviti u više varijacija, ovisno o tome kako izgleda vaš vrt, a moderni stil osigurava da će biti sjajan funkcionalni ukras za svaku terasu. Uz to, sama garnitura ojačana je aluminijem, radi dodatne stabilnosti izrade. 

Osim svega toga, sama garnitura i jastuci koji uz nju dolaze vrlo su laki za održavanje i pranje. Jastučnice imaju patent, pa se mogu oprati odvojeno. Izrađene su od 100% obojenog poliestera koji odbija vodu, a otporan je na UV zrake te zadržava impregnacijske i vodootporne karakteristike i nakon 30 pranja.

Drvo – klasika s kojom ne možete pogriješiti

Drvo je uvijek dobar odabir za bilo koji tip namještaja. Meki tipovi drva, kao cedar, borovina ili jela, koriste se najčešće za unutarnji namještaj s obzirom na svoju pristupačnu cijenu, lakoću korištenja i izrade. No, nisu svi tipovi drva jednaki. 

Tvrdo drvo, kao što su eukaliptus, tikovina i akacija preporučuju se za vanjski namještaj jer puno bolje mogu izdržati promjenjive vremenske uvjete i nema potrebe za unošenjem na sigurno ako dođe do kiše, snijega ili jakog vjetra. 

Premium drveni vanjski namještaj koji ćete naći na Globero.hr isključivo je izrađen od tvrdog drveta – eukaliptusa, tikovine ili akacije. Ovaj put ćemo fokus staviti na akaciju, iako ne možete pogriješiti s bilo kojom drugom vrstom drvenog vrtnog namještaja u ponudi Globero.hr

Tropska akacija tvrdo je drvo u punom smislu te riječi. Sposobno je izdržati i najjače vremenske neprilike, vlagu koja vodi do truljenja te snažne udarce i ogrebotine. Zahvaljujući iznimnoj kvaliteti, vrtni namještaj od akacije može trajati i desetljećima. Uz sve to, odaje dojam rustikalne elegancije. Rekli bismo da je to vrlo isplativo ulaganje, zar ne?

Naša vrtna garnitura Santander  može biti pravi odabir za vas. Ima vrlo upečatljiv izgled, no zahvaljujući polivalentnosti tropske akacije, odgovara i svakom tipu ljetne terase i vrta. Da bi dojam bio potpun, garnitura dolazi uz jastuke u bež nijansi. Jastuci su, naravno, perivi i otporni na UV zračenje i druge vremenske uvjete, ne upijaju vodu i ispunjeni su debelom spužvom.

Lagana i prenosiva vrtna garnitura od metala? Da!

Možda ćete se složiti s nama ako kažemo da metal i ljetna terasa naizgled nisu dobar par. Metalni vrtni namještaj je često nezgrapan za prenošenje i pomicanje te je vrlo osjetljiv na hrđanje. Zato u Globeru obožavamo aluminij, koji ima sve pozitivne i gotovo nijednu negativnu stranu metala. 

Kada razmišljate o riječima koje želite vezati uz vrtni namještaj asocijacije su vam vjerojatno izdržljivost, lakoća prenošenja i održavanja te predivna moderna estetika. Aluminij ima sve to i još ponešto više. U kombinaciji s poliratanom stvara se klasični, rustikalni stil uz moderne estetske dodire koje daje aluminij. 

Sjajan primjer za tu kombinaciju naš je vrtni blagovaonski set Capri. Uz tkane površine od poliratana vrhunske kvalitete, set krasi i lagani, ali iznimno izdržljivi aluminijski okvir s praškastim premazom koji osigurava očuvanje prvotne boje u svim uvjetima, ali i klimama!

Osim najkvalitetnijeg vrtnog namještaja, na Globero.hr očekuje vas besplatna i brza dostava, kao i mogućnost plaćanja na rate.

Pogledajte cjelokupnu ponudu Globero vanjskog namještaja! Dostava svih proizvoda je besplatna. Posjetite i našu Facebook i Instagram stranicu.

Related Posts